Maressia este un brand 100% românesc, înființat în 2016, ce îmbină materiale naturale, de calitate, atent alese, cu broderii de inspirație tradițională în modele unice, pline de farmec, realizate în propriul atelier, în serii limitate. Brandul Maressia este înființat de designerul Alina Marica, care a transformat un vis în realitate din dorința de a crea ceva semnificativ, de a schimba direcția și de a merge pe un drum nou. Alina Marica a renunțat la domeniul bancar pentru a investi toată pasiunea în creații vestimentare inedite ce se deosebesc prin materiale naturale de calitate și broderii inspirate din simboluri. Recunoașterea a venit repede, Alina fiind nominalizată la categoria "Artistul anului" din cadrul Galei Unica 2016.

“Dupa mulți ani petrecuți în top management bancar, am simțit nevoia safac o schimbare. Am decis să lansez brandul Maressia, deoarece am fost întotdeaunaputernic atrasă de simbolurile care provin din tradițional, dar și de fashion.

Am ales numele Maressia deoarece înseamnă “râu mare” în limba dacă, șiconsider că denumirea se potrivește perfect cu conceptul brandului: acela de aaduce simbolurile din tradiționalul românesc și de a le reînvia pe hainemoderne, în tendințe, exact așa cum râul reprezintă trecutul și prezentulsimultan.

Am facut haine de cand măstiu, lucram la masina de cusut a bunicii. Cursul de design vestimentar pe carel-am urmat a venit în mod natural, pentru a-mi completa pasiunea.”

Creațiile Maressia au încântat și au fost alesesă fie purtate de diverse persoane publice, cum ar fi cântărețele Delia, Alina Irimia, Mira, prezentatoarele tv Anca Lungu, Oana Tache, Gianina Corondan,scriitoarea și regizoarea ChrisSimion, actrițele LauraCosoi, OlimpiaMelinte, CrinaSemciuc, FlaviaHojda etc. ( www.maressia.ro/stars )


Încă de la înființare Maressia a ales sa fiepartener și să se promoveze la diferite evenimente culturale, Zilele Măiastra -Galeriile Galateca, Festivalul Internațional deFilm Independent ANONIMUL, Festivalul Internațional de TeatruIndependent UNDERCLOUD, Festivalul International de Film Transilvania TIFF, șia apărut în reviste, emisiuni radio si tv. ( www.maressia.ro/media )